Skip to main content

Hybridarbete

Vad innebär egentligen hybridarbetet? Förutom att man som person får mer flexibilitet i vardagen, så innebär hybrid arbete också att företagen och fastigheter faktiskt börjar använda sina ytor. Genom att skapa en funktion för arbetsplatser och ytor som inte används så skapar man hållbara ytor, eftersom man inte nödvändigtvis måste bygga nytt. Att bygga nytt är en enorm påfrestning på miljön.

 

Vem jobbar exempelvis hemma och, framför allt, varför?

 

I Awaios app och plattform kan man enkelt och säkert dela ytor med andra bolag. Antingen genom ett skräddarsytt community som vi kallar “My Shared Workplace” eller direkt på vår öppna marknad “Awaio Market”. På så sätt är det enkelt för dem som behöver en arbetsplats, att hitta ert företag. Genom att dela kontor med andra företag och människor, tjänar man dels pengar på sina resurser, men framför allt så skapar man sig också ett större nätverk och samverkan som bidrar till affärsnyttan.

Jämställdhet på jobbet och i hemmet

Vi förespråkar mer frihet och flexibilitet i vardagen! Genom att ges möjlighet att själva ansvara över vår egen tid och plats, skapas fina möjligheter för oss som individer såväl privat som proffesionellt. Men det är samtidigt viktigt att man tittar på vårt nya arbetssätt från olika perspektiv, eftersom en kulturell förändring i vårt arbetssätt kan påverka olika grupper på olika sätt.

 

“..för att på så sätt slippa pendlingen OCH tvätthögen hemma”

 

Vem jobbar exempelvis hemma och, framför allt, varför? När gränsen mellan arbetstid och fritid luckras upp, är det samtidigt en fantastisk möjlighet att faktiskt se över hur tiden spenderas även hemma. Vem hämtar på förskolan och vem sköter det mesta av markservicen? Många kvinnor säger sig vara mindre stressande när de jobbar hemifrån, men tyvärr inte av mindre arbete utan för att de helt enkelt hinner med mer. Pendligen har helt sonika ersatts av att hinna slänga in tvätt i tvättmaskinen mellan zoom-mötena.

 

“Vad händer om man ges möjlighet att jobba nära hemmet istället för i hemmet?”

 

Men visst kan hemmet också vara en fantastisk plats för fokusarbete. Att jobba hemifrån är eftertraktat, eftersom det ofta innebär mer tid till annat. Men däremot ska inte hemarbete bidra till att vi backar i jämställdhetsarbetet. Så vi tänkte såhär: vad händer om man ges möjlighet att jobba nära hemmet istället för i hemmet? Vi föreställer oss ett scenario där man kan boka ett kontorsrum runt hörnet, i samma kvarter som man bor i, för att på så sätt slippa pendlingen OCH tvätthögen hemma. I awaio-appen kan du enkelt se vad som finns tillgängligt utifrån din geografiska position.

Finns det inget i din stad än? Skriv till oss så sätter vi bollen i rullning!

Satellitkontor

När vi inte kan eller vill välja huvudkontoret eller hemmakontoret då finns det fina tredje alternativet – ett kontor på resande fot. Awaio vill att man enkelt ska kunna hitta en ergonomisk arbetsplats eller bara den där goda frukosten att starta dagen med, även när man inte är i sitt närområde. Men även att jobba i sitt kvarter innebär en möjlighet att utforska närområdet och bygga gemenskap med de som bor i samma kvarter. Det skapar en levande ort på dagtid, främjar företagandet och förgyller boendet. Och ofta mår man som person bättre, blir mer inspirerad och jobbar mer effektivt när man byter miljö då och då.

Och till alla er företag som letar talanger – satellitkontoret ger oss även den fantastiska möjligheten att rekrytera platsoberoende. Då kommer utbudet av kandidater och arbetsgivare att öka.

Världen blir helt enkelt större.